Na lang wachten is hij er dan eindelijk! De Samsung S22. Het toestel is uitgerust met een behuizing gemaakt van glas en staal en voelt als een echte verbetering op de kunststof behuizing van de S21. Ook is de camera verbeterd en zit er een snellere chip in de S22. Het toestel ondersteund 5G en draadloos opladen. Ook is er een Plus en Ultra model uitgekomen.  De S22 en S22 Plus lijken op elkaar, maar verschillen qua formaat en batterij. Dankzij de beste batterij en camera’s en ondersteuning voor de S Pen stylus is de S22 Ultra het topmodel. In deze vergelijking vertellen we meer over de overeenkomsten en verschillen tussen de smartphones uit de Samsung S22 serie.

De Samsung S22 lijkt qua ontwerp op zijn voorganger. Zo heeft het toestel afgeronde hoeken; kenmerkend voor een Samsung S Serie. De camera’s zijn verwerkt in een camera eiland met een opvallend design dat doorloopt vanuit de zijkant van het toestel. Het instapmodel uit deze serie is 7 centimeter breed en 14,6 centimeter hoog. Daarmee is de S22 één van de compactste smartphones van dit moment.

S22 Plus

De S22 Plus heeft precies hetzelfde ontwerp als de S22, maar is een flinke slag groter. Het toestel is 7,5 centimeter breed en bijna 16 centimeter hoog. De S22 Plus past daardoor moeilijker in een kleine broekzak. Net als de S22 heeft de S22 Plus een luxe, glazen achterkant. Ook de kleuren zijn hetzelfde. Je kiest tussen zwart, wit, groen en roze.

S22 Ultra

Het ontwerp van de S22 Ultra verschilt behoorlijk. De vierkante hoeken doen denken aan het design van de voormalige Samsung Note serie. Verder zijn de camera’s achterop los geplaatst, zonder camera eiland. De S22 Ultra is bijna 8 centimeter breed en 16,3 centimeter hoog. Het toestel past daarom moeilijk in je broekzak. De Ultra verschijnt in de kleuren zwart, wit, groen en rood.